Les grans centrals de producció elèctrica a Catalunya


Hola,

sabíeu on són les grans centrals de producció elèctrica de Catalunya?….aquelles que quasi ningú vol aprop però tothom necessita? …. doncs aquí teniu un mapa …

Grans instal·lacions de producció elèctrica

El mapa tracta de reflectir la distribució territorial d’aquest tipus d’instal·lacions actualitzades a data d’1 de gener de 2010. Per fer-ho s’han utilitzat les dades disponibles de Red Eléctrica Española on s’incorporen les instal·lacions nuclears, les instal·lacions de carbó, les instal·lacions de cicle combinat, les centrals hidràuliques de més de 15 MW i els conjunts de parcs eòlics de més de 50 MW.

Aquesta informació s’ha completat amb les plantes de cogeneració majors a 25 MW (un valor de referència utilitzat al Real Decreto 616/2007, de 11 de mayo, sobre fomento de la cogeneración per establir llindars d’eficiència), així com algunes instal·lacions que han resultat socialment conflictives com les plantes de tractament (incineració) de residus sòlids urbans i de residus industrials, i les instal·lacions depuradores d’aigües residuals de més de 10 MW. Per aquestes darreres instal·lacions les dades provenen de l’ICAEN i corresponenen a l’any 2007  (darrera informació disponible).

Podeu veure com a la zona de Girona quasi no hi ha…. l’energia ha de venir de lluny …. i quan neva i les infraestructures no estan preparades, ja la tenim liada.

Envia aquesta entrada a un amic/ga

Anuncis

3 responses to “Les grans centrals de producció elèctrica a Catalunya

  1. Retroenllaç: Informació actualitzada de les grans centrals elèctriques a Catalunya « Reflexions socio-ambientals

  2. moltissimes gracies!!!

  3. Felicitats per l’entrada i pel mapa: aquest MiraMón! 😉

    Una petita qüestió: l’embassament de la Baells o de la Llosa del Cavall (Berguedà i Solsonès, respectivament), no tenen central hidroelèctrica?

    salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s